Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A történet

 

Az autót 2013 decemberében vásároltuk meg. Egy kereskedő ismerősöm hívta fel a figyelmemet az autóra. Bár nem terveztünk autó cserét (volt egy Renault Scenic-ünk) megnéztük az autót. Mikor megláttuk a gyönyörűen fénylő metálbordó autót azonnal beleszerettünk. Az autóban kora ellenére (akkor volt 6 éves) kevés kilométer volt (kevesebb mint 60ezer), és az előélete is mesébe illő, igazi ritkaságnak számító "papa" autó volt.

Az autó első gazdája a közeli faluból Sándor bácsi volt, aki felesége elmondása szerint azért vett ekkora autót, hogy legyen mivel vinnie az unokákat. Sándor bácsi az autót 2007 novemberében Szekszárdon vette. Közel 9 milliót fizetett akkor érte. Nem volt fukar, mindjárt gyári tető kereszttartókat, vonóhorgot és téli kerekeket is kért az amúgy fullextrás autóhoz. Gondos gazdaként folyamatosan hordta az autót a garanciális szervizekre, de sajnos 2012-ben meghalt. Mi az örökösétől, fiától vettük meg az autót.

Az autó majd egy évig állt garázsban, mire úgy döntöttek, hogy eladják.

Megvettük. Az aktuális árnál némileg magasabb áron (3.200.000,- Ft-ér), de megérte.

Két kislányom van, sokat kirándultunk az autóval Horvátországba, Németországba vagy országon belül. Igazi családi autó, nagyszerű motorral. Ahogy előző gazdája, úgy én is gondosan figyeltem az olajcserékre és a minőségi (Shell vag Mol) üzemanyagok tankolására, hiszen a modern dízel autóknál ezek a hosszú és gondmentes használat titkai.

2014 végéig ez az egy autónk volt, de ekkor feleségemnek vettünk egy kis Peugeot 1007-est.

dsc_0306_1.jpg

 

 

Így a Citroënt már csak én használtam. Majd 2015 közepétől jómagam is javarészt céges autót kezdtem használni. A Citroën így egyre kevesebbet futott nálunk évente, csak nagyobb kirándulásokra vettük elő, 100000-107000-ig 2 év telt el. Mivel nem használjuk ki, így úgy döntöttünk, hogy eladjuk. 

Hát most itt tartunk, az oldalon megpróbálok minden fontos információt összeszedni az autóról. Elmondok róla minden jót és a rosszat is. Őszintén. 

Tudom, hogy aki megveszi majd ezt az autót, szeretni fogja.